نسبت سود فعالیت (اینتاکد) چیست و چه کاربردی دارد

در سالهای گذشته (قبل از سال ۱۳۹۸) که رسیدگی ها به صورت علی الراس بود ، در مواردی که مودی از تسلیم به موقع اظهارنامه مالیاتی خودداری کرده بود و یا در هنگام درخواست ارائه اسناد و مدارک مالیاتی توسط حوزه مالیاتی مربوطه تعلل و قصور داشت یا اسناد و مدارک کامل یا قابل اعتمادی نداشت، سازمان امور مالیاتی به صورت سرخود و با ضرایب مالیاتی مختص همان سال، که تحت عنوان دفترچه ضرایب مالیاتی شناخت میشد، میزان مالیات مودی را مشخص می‌کرد.

از ابتدای سال 1398:

اما از ابتدای سال ۱۳۹۸ به بعد که موضوع تشخیص مالیات از طریق علی‌الراس با توجه به اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، حذف شد عملا این دفترچه ضرایب کاربرد زیادی نداشت و به جای این ضرایب، ضرایب جدیدتری با عنوان نسبت سود فعالیت کاربرد پیدا کرد.

سازمان امور مالیاتی به منظور افزایش دقت در طبقه بندی فعالیت‌ کسب و کارها و مشاغل و تسهیل در روند تشخیص مالیات، به هر فعالیت اقتصادی یک کد مالیاتی ویژه اختصاص می‌دهد، که اینتاکد نامیده می‌شود. اینتاکد به گونه ای عمل می‌کند تا شما با داشتن این کد ویژه مالیاتی، تعریف دقیق و منحصر به فردی نسبت به نوع فعالیت و مدل سودآوری کسب و کار خود به سازمان امور مالیاتی ارائه دهید.

در واقع نسبت سود فعالیت شما تابعی از اینتاکد مالیاتی است که شما در پرونده مالیاتی خود به کسب و کارتان اختصاص می‌دهید.

گروه های اصلی فعالیت های اقتصادی:

اینتاکد مالیاتی، فعالیت‌های اقتصادی را به ۳ گروه اصلی طبقه بندی می‌کند:

  • تولیدی
  • بازرگانی
  • خدمات

محرمانه بودن نسبت سود فعالیت در سال های گذشته:

در سال‌های قبل این نسبت سود فعالیت، محرمانه بود و مودی حق اطلاع از آن را ندارد، هرچند که نسبت سود فعالیت با استفاده از دفترچه تعیین ضرایب مالیاتی که در گذشته توسط اداره مالیات تعیین می‌شد قابل حدس و پیش بینی بود ولی با رای دیوان عدالت اداری،‌ این محرمانگی فاقد وجاهت قانونی تشخیص داده شد و هم اکنون سازمان امور مالیاتی جداولی را اعلام کرده است که نسبت سود هر فعالیت به تفکیک و با جزییات کامل مشخص شده و می توانید به راحتی از طریق سایت سازمان امور مالیاتی به نشانی https://www.intamedia.ir  دانلود کنید.

نحوه تعیین اینتا کد:

نحوه تعیین اینتا کد در زمان ثبت نام اولیه و تشکیل پرونده مالیاتی برای مودی از طریق درگاه مالیاتی  https://my.tax.gov.ir/ می باشد. حتی اگر قبلا اینتاکد فعالیت خود را به اشتباه مشخص کرده باشید، این امکان وجود دارد که از طریق مراجعه به کارشناسان مالیاتی در اداره مالیات و با ارائه اسناد و مدارک و مجوزهای فعالیت، اینتاکد واحد اقتصادی خود را تغییر دهید.

تغییر اینتاکد:

تغییر اینتاکد در مواردی می‌تواند در نسبت سود فعالیت اقتصادی شما تغییر ایجاد کند و میزان مالیات شما را در برخی شرایط کاهش یا افزایش دهد.

با توجه به سوالات متدوال در مورد نحوه محاسبه مالیات کارت خوان ها و چگونگی اعمال سود فعالیت، در مقالات بعدی در مورد نحوه محاسبه مالیات طبق سود فعالیت صحبت می کنیم.

جهت مشاوره رایگان با کارشناسان تماس بگیرید