وظایف یک حسابدار

وظایف یک حسابدار چیست و چرا فرایند حسابداری برای ما اهمیت دارد؟

آمار اطلاعات در کسب و کار آنقدر با اهمیت است که هر شرکتی برای ادامه و بقا احتیاج به این دارد که به طور دقیق اطلاعات مالی خود را طبقه‌بندی کند و اگر این اطلاعات صحیح نباشد با مشکلات زیادی مواجه می شود.

ترتیب فرایند حسابداری چگونه است؟

فرآیند حسابداری، شامل  جمع‌آوری، تجزیه و تحلیل و ثبت رویداد های مالی می باشد. که به اختصار در پایین، شما را با این مراحل بیشتر آشنا می‌کنیم:

جمع‌آوری اطلاعات: فن جمع‌آوری اطلاعات حسابداری اولین قدم در فرایند حسابداری است که هرچه جامع‌تر و کامل‌تر باشد در مراحل بعدی داده‌های واقع گرایانه‌تری خواهیم داشت. بررسی و تحلیل اطلاعات: در این مرحله، ما باید نسبت به بررسی اطلاعات و تحلیل اطلاعات مالی از غیر مالی با اهمیت و کم اهمیت دقت لازم را به عمل آوریم؛ ما در این مرحله با پالایش و تحلیل اطلاعات می‌توانیم فرایند حسابداری را با اهمیت و داده صحیح، برای مراحل بعد فراهم آوریم.

نگارش و ثبت کردن اطلاعات: پس از تحلیل اطلاعات، نوبت به ثبت اطلاعات در جای صحیح است که به این مرحله، می‌توان گام نخست گزارش دهی نیز گفت که می‌تواند با گزارش دهی صحیح، ما‌حصل فرایند حسابداری را در این مرحله بدانیم.

مراحل حسابداری سازمان‌ها

  • جمع‌آوری اسناد و مدارک مثبته
  • تجزیه و تحلیل اسناد و مدارک مثبته
  • سند حسابداری
  • دفتر روزنامه
  • دفاتر کل
  • مانده گیری از حساب‌های دفتر کل
  • تراز آزمایشی اصلاح نشده
  • اصلاح حساب‌ها
  • تراز آزمایشی اصلاح شده
  • تهیه صورت های مالی
  • بستن حساب ها

برای اینکه یک حسابدار موفق باشید و در این حوزه فعالیت داشته باشید باید وظایف یک حسابدار را بدانید.

حسابدار کیست؟

حسابداری یک علم است و حسابدار فردی است که توانایی اجرای این علم را داشته باشد.

وظیفه و مسئولیت حسابدار چیست؟

مسئولیت هر حسابدار منوط به شرح وظایف او نیست او باید تمامی رویدادهای اقتصادی یا مالی یک مجموعه را به صورت درست و منظم ثبت، و مطلع از رویدادهای غیر مالی واحد اقتصادی باشد. وقایعی از جمله خرید و تولید، توزیع و فروش کالا و ارائه خدمات یا فعالیتی مانند ثبت تسهیلات و رویدادهای مالی یک واحد اقتصادی و رویدادهای غیر مالی چون شرایط قرار دادهای داخلی و خارجی ، ضمانت‌های کاری و پیمانهای اجرایی می باشد.

یک حسابدار علاوه بر اشراف اطلاعات مالی باید با قوانین و استانداردهای حسابرسی، با قوانین مالیاتی و سایر قوانین آشنایی داشته باشد، وقتی صحبت از حسابدار حرفه‌ای می شود اولین سوالی که در ذهن کارفرما ایجاد می شود توانایی حسابدار در تحریر دفاتر قانونی و دفاع از عملکرد سال مالی شرکت است.
پس یک حسابدار حرفه ای باید توانایی ارسال گزارش معاملات فصلی، اظهارنامه ارزش افزوده، لیست بیمه، مالیات حقوق و بستن حسابها را دارا باشد.

چقدر زمان می برد تا یک حسابدار حرفه ای شویم؟

در پاسخ به این سؤال باید بگویم برای هر فرد این زمان‌بندی متفاوت هست زیرا یک حسابدار حرفه ای باید اطلاعات به روزی داشته باشد و همین طور تجربه کاری مرتبط که با توجه به آن بتواند از پس مشکلات مالی و مالیاتی بر بیاید.

یک فرد با مطالعه مکرر در زمینه حسابداری و تحقیق و آموزش و ارتباط گیری مؤثر با مجربین این رشته در زمانبندی مناسب تبدیل به یک حسابدار حرفه ای شود.

با آموزش ، بر روی خود تان سرمایه گذاری کنید

کلام آخر

تا اینجا یادگرفتیم که فرایند حسابداری چیست و مراحل آن چگونه است و چه تاثیر مهمی در تعیین اهداف به خصوص اهداف مالی دارد. فرایند توسعه، فرایند پایداری، در یک فعالیت انتفاعی را فرایند حسابداری بر عهده دارد و باید بدانیم فرایند حسابداری لازمه رشد و شکوفایی فعالیت‌های تجاری است؛ چرا که در نظم و طبقه‌بندی فرایند حسابداری، توانایی تصمیم گیری برای استفاده کنندگان درون و برون سازمانی را فراهم می‌آورد.

از ما به عنوان یک همراه همیشگی “رایگان” مشاوره بگیرین


اینجا کلیک کنید